GDPR

GDPR

General Data Protection Regulation

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Ο Clive Humby, μπόρεσε να συνοψίσει με την φράση του «Data is the new oil» όλη την αλήθεια για την σύγχρονη διαδικτυακή πραγματικότητα.

Η εκμετάλλευση Προσωπικών Δεδομένων οποιουδήποτε ατόμου χρησιμοποιεί το Ίντερνετ για την εργασία, την ενημέρωση ή την ψυχαγωγία του, έχουν αναδειχθεί σε μία άτυπη πηγή πλουτισμού για πολλούς, που μέσω αυτών κατορθώνουν να χειραγωγήσουν επιλογές χρηστών προς ίδιο όφελος, αγγίζοντας συχνά τα όρια βιομηχανικής κατασκοπείας και κυβερνο-πειρατείας.

Βρετανοί ερευνητές κάνουν λόγο για 1,5 δισεκατομμύριο αρχείων προσωπικών δεδομένων φυσικών και νομικών προσώπων που είναι εκτεθειμένα ελεύθερα αυτή τη στιγμή στον παγκόσμιο ιστό.

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων

Αναγνωριστικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ηλικία, επάγγελμα, διεύθυνση οικίας κ.α), φυσικά χαρακτηριστικά (ύψος, χρώμα ματιών, βάρος κλπ), οικονομική κατάσταση, ενδιαφέροντα, φρονήματα ή ακόμη και ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα που αφορούν στην υγεία κάποιου, μπορούν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν στην διάθεση επιτήδειων.

Ο νέος Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων ή αλλιώς GDPR (General Data Protection Regulation) αποτελεί νομικό μέτρο και λογική συνέπεια της προσπάθειας διαδικτυακής ασυδοσίας και επηρεάζει άμεσα (ή έμμεσα) κάθε πολίτη ή επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Ελλάδα, ο GDPR- εν ισχύ από τις 25 Μαΐου 2018- λειτουργεί συμπληρωματικά με το Νόμο 2472/1997 περί προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και το Νόμο 3471/2006 περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ιδιωτικής ζωής στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες.

Κάθε φορέας και εκδότης εντός Ε.Ε. καλείται να συμμορφωθεί απόλυτα προς τη δεσμευτική αυτή νομοθετική πράξη και να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις περί:

  1. Διαφάνειας και νομιμότητας σχετικά με την συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.
  2. Διασφάλισης δυνατότητας διαγραφής των δεδομένων
  3. Διατήρησης εμπιστευτικότητας προσωπικών δεδομένων
  4. Συναίνεσης στη συλλογή μόνο των στοιχείων που κρίνονται απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία ενός ιστοτόπου
  5. Περιορισμού στο χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων.

Ο GDPR έφτασε. Στην OnlyOne είμαστε έτοιμοι

Σε θέματα μείζονος σημασίας όπως αυτό της ασφαλούς περιήγησης και της προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων, αποφασίζουμε να παραβλέψουμε την φύση του αντικειμένου της εταιρείας μας και να μην διαφημίσουμε την αξιοπιστία της. Προτιμούμε να μιλάμε με γεγονότα.

Από την πρώτη στιγμή εταιρικής λειτουργίας μας και έχοντας επιφυλακτική στάση απέναντι στις σύγχρονες ακολουθούμενες πρακτικές συλλογής και αποθήκευσης προσωπικών δεδομένων, διαμορφώσαμε σταδιακά ένα ψηφιακό περιβάλλον με κύριο στόχο την προστασία του πελάτη.

Τώρα, εφαρμόζουμε ήδη τους κανόνες του GDPR και μπορούμε να εγγυηθούμε υπεύθυνα για την ασφάλεια δεδομένων σας- είναι κάτι που γνωρίζουμε να κάνουμε αποτελεσματικά εδώ και καιρό.

H προετοιμασία για την εναρμόνισή των μεθόδων της εταιρείας μας με τους κανόνες του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων, αφορά πληθώρα ενεργειών, όπως:

  1. Συγκρότηση ειδικής ομάδας έργου GDPR προσαρμογής, αποτελούμενη από νομικούς, εμπειρογνώμονες, μαρκετίστες και IT Manager.
  2. Εισαγωγή προηγμένων τεχνολογικών μεθόδων για τη διασφάλιση τήρησης της νέας νομοθεσίας και κάλυψης κενών ασφαλείας.
  3. Ανάπτυξη προγραμμάτων κατάρτισης για την εκπαίδευση των εργαζομένων μας, στοχεύοντας στην γενική συμμόρφωση όλων στις νέες νομικές απαιτήσεις.
  4. Ενημέρωση της πολιτικής απορρήτου της OnlyOne ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη διαφάνεια διαδικασιών.
  5. Δέσμευση της εταιρείας μας να διασφαλίσει σε κάθε πελάτη της την απόλυτη κατανόηση του ρόλου του ως ο «υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών του δεδομένων».

Στην προσπάθεια της Ε.Ε. για Προστασία Προσωπικών Δεδομένων μέσω του GDPR, η OnlyOne αποδεικνύεται πιστός σύμμαχος.

Ποια τα προνόμια ενός χρήστη OnlyOne σχετικά με την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων του GDPR;

Όταν το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού σε μία εταιρεία συνδυάζεται με τεχνογνωσία αξιώσεων, τότε μπορεί να προκύψει ένα άρτιο αποτέλεσμα στο οποίο εφαρμόζονται και τηρούνται με ευλάβεια και σταθερότητα οι επιταγές του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων.

Η πορεία της OnlyOne ως προς την εξασφάλιση ιδιωτικότητας στους πελάτες της αποδεικνύεται: νομικά- τεχνικά- οργανωτικά.

Κάθε χρήστης του διαδικτυακού μας ιστότοπου μπορεί να είναι σίγουρος για το ότι:

  1. Δεν θα κληθεί ποτέ να πραγματοποιήσει Register για χρήση των υπηρεσιών της ιστοσελίδας μας.
  2. Δεν θα αποθηκευτούν ποτέ στο σύστημά μας τα στοιχεία οποιασδήποτε κάρτας -Visa, Maestro ή Mastercard -χρησιμοποιεί για τις συναλλαγές του.
  3. Οπουδήποτε κρίνεται εύλογο για προώθηση εκάστοτε επιθυμητής ενέργειας, θα αποστέλλεται από εμάς αίτημα δικαιώματος πρόσβασης σε προσωπικά του δεδομένα, το οποίο και θα ακυρώνεται κάθε φορά που η συγκατάθεσή του αποσύρεται.
  4. Οποιαδήποτε μεταφορά δεδομένων θα πραγματοποιείται βασισμένη σε κατάλληλες πολιτικές διασφάλισης.
  5. Η ασφάλεια των Προσωπικών Δεδομένων σας επιτυγχάνετε κατά το μέγιστο μέσω ειδικής κρυπτογράφησης αρχείων.

Δεν υπάρχουν ψιλά γράμματα.Υπάρχει μόνο τρόπος να επωφεληθείτε από τους κανονισμούς του GDPR και να ασφαλίσετε τα Προσωπικά σας Δεδομένα. Και αυτός δεν είναι άλλος από το να εμπιστευθείτε την OnlyOne.

Ζητήστε προσφορά

Γνωρίζοντας εις βάθος όλες τις τεχνικές που θα οδηγήσουν το website σας στην κορυφή αποτελεσμάτων της Google, παρέχουμε υπηρεσίες κατασκευής, προώθησης και βελτιστοποίησης Website eshop, που δεν εγγυώνται μόνο την πρωτιά, αλλά και τη διατήρησή τους.

Μην χάνετε χρόνο και χρήμα. Αφήστε τους experts της εταιρείας μας να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη σας.

Με την αποστολή των στοιχείων σας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και ιδιωτικού απορρήτου της ιστοσελίδας onlyone.gr
Websites
e-shops